Lėlės, mintys ir linkėjimai



Monika ir Aliona.
Lietuva ir Ukraina.
Ir dvi lėlytės.

Taip jau išeina, kad kurdama lėlę praleidžiu ne vieną dešimtį valandų. O kol pašau ir kedenu vilną, sukerpu audinius, siūnu ar mezgu  - mintys veja viena kitą. Dažnai mąstau apie tą vaiką, kuriam atiteks lėlė. Kaip ir savaime įsipina ne tik noras, kad žaislas patiktų, bet ir palinkėjimai. Linkiu, kad jie augtų sveiki, mylimi, ramiai miegotų, kad jų dienos būtų kupinos džiaugsmo ir didelių atradimų, bei vaikiškų nuotykių. Bet kai kada, kuris nors užsakymas tampa ypatingas, ir mintys siūnant žaislą šiek tiek pakinta.
Štai Monikos prašymu siuvau lėlytę



 Monika ją parodė Alionai iš Ukrainos. Aliona taip pat paprašė manęs, kad pasiūčiau jos  mergaitei panašią.
 
(Ko gero,  šiuo metu nėra nė vieno abejingo įvykiams Ukrainoje. Apmaudu, kad dėl politinio veikėjo nepilnavertiškumo, o gal Napoleono komplekso, ambicijų bei noro valdyti, manipuliuoti, išnaudoti kaimynines valstybes, kenčia ir žūsta taikūs žmonės. Ypatingai liūdna dėl vaikų, kurie Ukrainos rytuose jau patyrė, kas yra karas ir bejėgiškumas.)

Siūdama Alionos mažąjai giminaitei, daug galvojau apie Ukrainą, todėl "susiuvau" į lėlytę ne vien įprastus linkėjimus. Šalia visų kitų, prisidėjo dar ir palinkėjimas vaikui gyventi laisvėje ir taikoje. Nes niekas neturėtų patirti kas yra karas, neturėtų patirti nerimo ir baimės, netekčių. Labai tikiuosi, kad mažoji  lėlės savininkė gyvena tolėliau nuo įvykių srities.  


Alionos lėlė


 x x x

Visa širdimi, kaip ir daugelis Lietuvos žmonių, visiems Ukrainos žmonėms linkiu, kad greičiau baigtųsi šios negandos, jie galėtų gyventi ramų, taikų, laisvą ir laimingą gyvenimą savo mylimoj šaly.