Mažoji dziudistė

Kas pasakė, kad lėlė turi būtinai būti papuošta suknele, sijonuku, raukinukais ir kaspinėliais? Kai kada žaislas tiesiog atspindys vaiko, kuris visa galva pasinėręs į mylimą veiklą. Žinoma, jei tai mergaitė mėgstanti baletą, jos lėlė bus su pūstu balerinos sijonėliu ir puantais. O jei mergaitė kovos menų gėrbėja? Jei ji žino, ką reikia daryti, kai kupina susikaupimo stovi ant tatamio ir išgirsta "Hajime", o ką daryt kai kovos įkarštyje išgirsta "Soremade"?
Tuomet tinkamiausia, kai ir dovanojama lėlė - aprengta kimono, bei apsijuosusi geltonu meistriškumo mokinio diržu - tikra mažoji dziudistė.
 




Gavus šį užsakymą, prisiminiau, kaip paauglystėje kartu su keliomis klasės draugėmis pradėjau lankyti dziudo treniruotes, kurios tuo metu vyko VPU vieno bendrabučio pusrūsyje. Begaliniai metimai, pratimai ant tatamio ir netgi užimta trečia vieta Vilniaus mieste, savo amžiaus ir svorio kategorijoje. Tiesa, mane nuo tada kankina įtarimas, kad dėl tų trijų vietų kovojo tik trys mergaitės. :D

Dėka šio užsakymo, buvo smagu prisiminti savo vaikystės epizodą. Ir, žinoma, labai įdomu siūti štai tokią originalią lėlę. Tikiuosi, kad tokių lėlių daugės, jos nebus panašios viena į kitą, o kaip tik visos skirtingos, kaip ir skirtingi yra vaikai.