Morta ir 40 bandelių

Šiandien 40-ies paukščių diena. Vakar mačiau varnėną džiaugsmingai čirškiantį ir besikedenantį savo plunksnas. Net stabtelėjau ir pasigrožėjau jo džiaugsmu. O iš pietų pusės pargageno žasų trikampis. Jei rudenį jų gagenimas skamba kaip skaudus ir ilgesingas atsisveikinimas, tai šiuo metu atrodo jos linksmai dalinasi kelionės įspūdžiais, ir net norisi lyg mažam vaikui garsiai garsiai jas pasveikinti sugrįžus. Juk pavasaris. Kai nuo pečių nusimetam šiltus rūbus, o nuo kojų nusispiriam sunkius žieminius batus. Ir tada atrodo tik mostelėsi rankom ir nulėksi, kaip tas gimtinėn pargrįžęs paukštis. :D

Tačiau šiandien dar galima išsikepti ir 40 bandelių, kad metai derlingi būtų ir javų nestigtų.
Tuolab, kad šiandien dar reiktų ir kuo daugiau laiko praleisti namuose - jaukiam "lizde" su savais "paukščiukais". Žinoma, dažniausiai mums tenka keliauti į darbus ir į darželius, tačiau vakare galima paminėti šią gražią dieną ir labai greitai išsikepti bandučių. Dalinuosi savo greitosios tešlos receptu. Jį naudoju tada, kai reikia labai greit užmaišyti mielinę tešlą ir kai niekas neturi kantrybės laukti.

Mielinė tešla:

180g sviesto
200ml pieno
7g sausų mielių
500g miltų
šaukščiukas cukraus ir žiupsnelis druskos

Pašildau pieną, įdedu cukrų ir suberiu mieles. Kol kyla mielės, sutrupinu sviestą ir sumaišau su miltais iki smulkių trupinukų. Supilu pieną su mielėm ir suminkiusi tešlą (labai greitas procesas) pastatau į šaldytuvą pusvalandžiui. Ir viskas. Tešla bandelėms jau yra.

Tą mes su Morta ir padarėme.